
Winemaker Dinner med Mazzei - en kveld med smak, tradisjon og italiensk vinkunst. Støtvig Hotel inviterer til en helt spesiell kveld ved fjorden. Winemakers Dinner har blitt et av årets mest etterlengtede arrangementer, en kveld der maten, vinene og historiene bak, løftes frem i perfekt balanse.
Den 17. januar 2026 får vi besøk av det historiske vinhuset Mazzei. I mer enn 600 år har familien Mazzei skapt vin i hjertet av Chianti Classico. I dag omfatter deres eiendommer Castello di Fonterutoli, Belguardo i Maremma og Zisola på Sicilia. Felles for dem alle er filosofien som har fulgt familien gjennom 25 generasjoner: å dyrke stedets egenart og skape vin som er tro mot landskapet den kommer fra.
Vinmakeren fra Mazzei er til stede gjennom hele middagen og introduserer hver vin med historier om druene, terroiret og familiens 600 år lange tradisjon.
For anledningen har våre kokker utviklet en meny som løfter frem det beste av norske råvarer, satt sammen for å matche fire utvalgte viner fra Mazzeis eiendommer. Resultatet er en opplevelse av balanse, dybde og smaker som spiller på lag.
Kveldens smakfulle Winemaker meny:
Forrett
Ovnsbakt villfanget kveite med kremet saus, kaviar og purreløk
En ren, elegant start der havsmak møter silkemyk tekstur.
Allergener: fisk, kumelk og sulfitt
Mellomrett
Trøffelrisotto med sort trøffel
Intens, duftende og perfekt balansert, en rett som får vinene til å åpne seg.
Allergener: kumelk og sulfitt
Hovedrett
Hjort fra Pepperstad Skog
Servert med vill sjy, tindved og pastinakk fra Fredskjær Gård
Fyldige, varme smaker fra skogen, et naturlig høydepunkt i måltidet.
Allergener: kumelk og selleri
Osterett
Bjølsund Brie, 1879 Modningsost og Bjølsund Blå fra Rygge Meieri
Eplekompott fra Dyre Gård og hjemmelaget brioche
Lokale oster i toppklasse, avrundet med sødme, syre og små luksuriøse detaljer.
Allergener; egg, kumelk og hvete (gluten)
Kvelden starter kl. 18.30 med en aperitiff, før vi tar plass til en middag der vinmakerens egne historier og innsikt følger oss gjennom måltidet.
Pris: 1 995,- per person
Inkluderer aperitiff, fire-retters meny og vinpakke
Plassene er begrenset, og vi anbefaler tidlig booking.
For å sikre deg din plass ved bordet, ta direkte kontakt på telefon 69 23 61 00 eller e-post 801@stotvighotel.com.